Deel 8: Omgeving Havenstraat

Deel 8: Omgeving Oude HavenNa onze uitgave over de Oude Haven was nog lang niet alles gezegd en getoond van het havengebied. We lieten destijds al min of meer doorschemeren dat er wellicht nog een vervolg zou komen. Er werd eerst een sprongetje zijwaarts gemaakt en vervolgens een pas vooruit. Maar met de uitgave Oud Huizen in beeld – Omgeving Havenstraat doen we weer een stapje terug. Uiteraard in de goede zin des woords. 

We gaan terug naar de haven, terug richting het Oude Dorp en terug in de tijd met veel mooie plaatjes uit nostalgische tijden, maar ook weer straatbeelden en dorpsgezichten die een jongere generatie zich zal herinneren. Met als onbetwist middelpunt de bedrijvigheid aan de Havenstraat, met visserij en industrie aan de haven en richting het dorpshart winkels en bedrijfjes. Naast Omgeving Lindenlaan, Omgeving Oude Kerk, Omgeving Molenberg, Omgeving Naarderstraat, Omgeving Oude Haven, Omgeving Zenderwijk en Omgeving Oostermeent is ook Oud Huizen in beeld – Omgeving Havenstraat een meer dan neutig book vur iederéën die Huizen van toen en nu een warm hart toedraagt.

 


Omgeving Havenstraat k
ost € 34,- en is verkrijgbaar bij Drukkerij Bout aan de Ceintuurbaan 32-34 of hier te bestellen. Bij aanschaf van drie of meer boeken geldt een verkoopprijs van € 29,- per stuk. 

J. Bout & Zonen