Deel 4: Omgeving Naarderstraat

Oud Huizen deel 4: Omgeving NaarderstraatVoorwoord

Bijna een lustrum, maar nog niet helemaal. Toch vinden we het bijzonder dat ook deze vierde uitgave van Oud Huizen in beeld weer tot stand is gekomen. Onze lezers blijven smullen van de gelijknamige serie in de Huizer Courant en daarmee in overeenstemming ook van de boeken. Ons archief telt inmiddels duizenden foto’s en daarvan zijn er ondertussen al evenzovele gepubliceerd. En de aanvoer van beeldmateriaal houdt nog steeds niet op. Dus wie weet, volgt er ook nog een vijfde boek.

Na de gewaardeerde delen Omgeving Lindenlaan, Omgeving Oude Kerk en Omgeving Molenberg, is het vierde boek gewijd aan de Omgeving Naarderstraat. Ook daar valt weer een hoop van te bekijken en over te vertellen. Herkenbare plekjes voor Huizere minsen, maar zeker ook interessant voor buitenminsen die dit stuk geschiedenis niet hebben meegemaakt. Het is leuk om te weten hoe je nieuwe woonplaats er vroeger uitzag en hoe sommige plekken haast onherkenbaar zijn veranderd. Of juist helemaal niet.

Voor Oud Huizen in beeld – Omgeving Naarderstraat hebben we opnieuw kunnen putten uit de vele foto’s die ons fotoarchief inmiddels rijk is. Nostalgische kiekjes van minsen en het darp Huizen van vroger. Zoals het “tolletje” aan de Naarderstraat, de diverse karakteristieke villa’s en de vele optochten en vieringen rond het oude gemeentehuis. Maar ook de politie en brandweer komen aan bod en bezoekjes die leden van het Koninklijk Huis aan Huizen brachten en andersom. Want Huizers waren te gast bij het defilé van koningin Juliana en werden uitgenodigd op het bordes van Paleis Soestdijk.

We hopen dat ook dit vierde deel in de smaak zal vallen. Wederom een fraai vormgegeven kijkboek met bijzondere foto’s, interessante feiten en leuke weetjes over de historie van Huizen.

Huizen, september 2013

Omgeving Naarderstraat kost € 34,- en is verkrijgbaar bij Drukkerij Bout aan de Ceintuurbaan 32-34 of hier te bestellen. Bij aanschaf van drie of meer boeken geldt een verkoopprijs van € 29,- per stuk. 

J. Bout & Zonen