Deel 1: Omgeving Lindenlaan

Oud Huizen deel 1: Omgeving Lindenlaan

Voorwoord

Lang verwacht en nu dan eindelijk gekomen: een prachtig fotoboek over het darp Huizen van vroger. Op veler verzoek samengesteld uit de mooiste foto’s van de serie Huizer Verhalen - Oud Huizen in beeld. Een rubriek die al heel wat jaren wekelijks in de Huizer Courant verschijnt. Nooit hadden we kunnen vermoeden dat deze serie zo’n succes zou worden.

Er zijn inmiddels ongelofelijk veel mooie oude foto’s boven water gekomen, die soms jarenlang verborgen zijn geweest in vergeten fotoalbums, sigarenkistjes, op zolders en in stoffige laatjes. Iedere week verbazen we ons weer over de hartverwarmende reacties en het aangeleverde materiaal. De fotorubriek wordt gedragen door de Huizer gemeenschap en bestaat dus ook dankzij haar. Want wie anders dan “echte Huizers” zouden zo nauwkeurig kunnen vertellen over nostalgische plekjes, oude gewoontes, gesloopte panden, maar vooral de Huizere minsen en van wéël ze dr éën binnen.

Als we mensen vanaf deze plaats zouden moeten bedanken, dan wordt de rij beslist te lang. Bovendien loop je altijd de kans iemand te vergeten. Maar één naam kunnen we hier niet achterwege laten. En dat is Jady Snel. Het is onmogelijk uit te leggen hoeveel tijd, inzet en enthousiasme hij wekelijks in de fotoserie stopt. We hopen zijn gevleugelde uitspraak: -Alles is weer panklaar!- nog heel lang te horen.     

Honderden en nog eens honderden foto’s hebben we inmiddels in de krant gehad. Van de Vissersbuurt, de Oude Haven, de Huizer Molen, het boerenleven, de vele zangclubs, verenigingen, schoolklassen en noem maar op. En steeds vaker kwam de vraag: -Wanneer komt er nu een boek?-

Aan die wens hebben we graag willen voldoen met deze uitgave. Voor de eerste helft hebben we een selectie gemaakt van het mooiste beeldmateriaal van de Lindenlaan en omgeving. In het tweede gedeelte van het boek staan algemene foto’s van oud Huizen, in verschillende rubrieken ondergebracht. Ook in volgende delen zal de eerste helft steeds een specifiek thema hebben, zoals het Oude Raadhuisplein, het boerenleven, de Oude Haven of de PHOHI-zenders. Het tweede gedeelte wordt gevuld met algemene, gerubriceerde foto’s.

Huizer Verhalen – Oud Huizen in beeld is vooral een mooi kijkboek. Voor Huizere minsen èn buitenminsen. Om weer even te genieten van al die echte Huizer plekjes, straten, gebouwen, evenementen en minsen van vroger.

Huizen, september 2010

 

Omgeving Lindenlaan kost € 34,- en is verkrijgbaar bij Drukkerij Bout aan de Ceintuurbaan 32-34 of hier te bestellen. Bij aanschaf van drie of meer boeken geldt een verkoopprijs van € 29,- per stuk. 

 

J. Bout & Zonen