Deel 2: Omgeving Oude Kerk

Oud Huizen in beeld deel 2: Oude kerk

Voorwoord

We konden ons er geen voorstelling van maken hoe het eerste deel van Oud Huizen in beeld ontvangen zou worden. Onbevangen stonden we vorig jaar september met onze kraam op de Huizerdag. De boeken hoog opgestapeld, in afwachting van lezers en andere belangstellenden. We hoopten er twee-, misschien driehonderd te kunnen verkopen. Het werden er honderden meer. Niet alleen op de Huizerdag, maar zeker ook in de weken en maanden erna. De boeken gingen de hele wereld over. Nog wekelijks komen er mensen aan de balie die van het boek gehoord hebben of het bij bekenden hebben ingezien en zelf een exemplaar willen. Of er eentje cadeau willen geven. De reacties zijn lovend en hartverwarmend. Dat doet ons goed. We hebben er met veel inzet en plezier aan gewerkt en zijn er net zo enthousiast over als onze lezers.

Meteen bij de presentatie kwam al de vraag: “Wanneer komt deel twee uit?” Daar hadden we toen nog geen antwoord op. Maar door het succes van het eerste boek groeide al snel het idee aan de slag te gaan met een vervolg. Het resultaat is Oud Huizen in beeld - Omgeving Oude Kerk.

Wederom is een selectie gemaakt uit onze gewaardeerde fotoserie, die wekelijks in de Huizer Courant heeft gestaan. Voor de eerste helft van het boek kozen we hieruit het mooiste beeldmateriaal van de Oude Kerk en omgeving. In het tweede gedeelte hebben we weer een aantal algemene foto’s in rubrieken ondergebracht, zoals klederdracht, beroepen en boerenleven.

Net als het eerste boek is ook dit tweede deel vooral een kijkboek, met mooie foto’s van het darp Huizen van vroger. Met straatjes, plekjes, mensen, gebouwen en evenementen van toen. Voor Huizere minsen en buitenminsen van nu.

Huizen, september 2011

 

 

Omgeving Oude Kerk kost € 34,- en is verkrijgbaar bij Drukkerij Bout aan de Ceintuurbaan 32-34 of hier te bestellen. Bij aanschaf van drie of meer boeken geldt een verkoopprijs van € 29,- per stuk. 

 

 

 

 

 

J. Bout & Zonen