E670. Luchtfoto bij de haven met 1. Du Crocq 2. Huizer Houthandel 3. De Baat (ijsbaan) 4. Textielfabriek 5. Aardewerkfabriek ESKAF 6. Kantoor textielfabriek 7. Philips 8. Brandweergarage 9. Bestevaer 10. Gemeentewerf 11. Woning en kantoor havenmeester.

 • Deel 1 Oud Huizen in beeld - Omgeving Lindenlaan

  Deel 1: Omgeving Lindenlaan (uitverkocht)

  Een selectie van het mooiste beeldmateriaal van de Lindenlaan en omgeving. Met uiteraard de onvolprezen Muziektent op het Oude Raadhuisplein, maar ook karakteristieke winkeltjes zoals kruidenier Hoogvorst en het 'Bellewinkeltje', fraaie klederdrachten, nijvere beroepen, naaikransjes en diverse feestelijkheden.

 • Deel 2 Oud Huizen in beeld - Omgeving Oude Kerk

  Deel 2: Omgeving Oude Kerk

  De Oude Kerk is het markante middelpunt van dit tweede boek. Met rondom de kerk o.a. het karakteristieke oude postkantoor van architect Wijgert Kooij en het Oranje Weeshuis aan de gelijknamige straat. Verder ruime aandacht voor opvallende groepsfoto's, gezellige dorpsfeesten en het kenmerkende boerenleven van Huizen

 • Deel 3 Oud Huizen in beeld - Omgeving Molenberg

  Deel 3: Omgeving Molenberg

  De Huizer molen is al lang uit het straatbeeld verdwenen, maar de straatnaam Molenberg herinnert nog altijd aan die tijd. De molen wordt weer in beeld gebracht, maar ook een aantal scholen, spelende kinderen, buurttafereeltjes, karakteristieke gevels, ludieke plekjes, bekende en onbekende mensen.

 • Deel 4 Oud Huizen in beeld - Omgeving Naarderstraat

  Deel 4: Omgeving Naarderstraat

  Opnieuw nostalgische kiekjes van minsen en het darp Huizen van vroger. Zoals het 'tolletje' aan de Naarderstraat, de diverse karakteristieke villa’s en de vele optochten en vieringen rond het oude gemeentehuis. Ook de politie en brandweer komen aan bod en de bezoekjes van en aan het Koninklijk Huis.

 • Deel 5 Oud Huizen in beeld - Oude Haven

  Deel 5: Omgeving Oude Haven

  De Oude Haven heeft altijd tot de verbeelding gesproken. Dit vijfde deel laat de roemruchte nostalgie van het vissersverleden herleven. Maar ook de noeste arbeid in het havengebied met de scheepstimmerwerven en de mensen die er woonden, werkten en bivakkeerden. En niet te vergeten het onnavolgbare vertier van de salonboten en ijskoude schaatspret.

 • Deel 6 Oud Huizen in beeld - Zenderwijk

  Deel 6: Omgeving Zenderwijk

  In een boek over de Zenderwijk mogen de roemruchte PHOHI-zenders niet ontbreken. De wereldberoemde zendmasten kregen koninklijk bezoek en waren in de oorlog het doelwit van sabotagepraktijken. Verder opnieuw ruime aandacht voor water, dit keer met de zwembaden De Bun en Sijsjesberg. Ook opvallende nieuwbouw en allerhande transportmiddelen worden in beeld gebracht.

 • Deel 7 Oud Huizen in beeld - Oostermeent

  Deel 7: Omgeving Oostermeent

  In dit deel hebben we een brug willen bouwen van het boerenleven op de Meent naar de nieuwbouwwijken. Met een onderhandelende “bullenboer”, bedrijvigheid rond melktijd, de ontwikkeling rond de Gooilandweg als schakel tussen oud en nieuw, vernieuwende bouwprojecten als de piramidewoningen en de opening van Winkelcentrum Oostermeent. Uiteraard is er ook weer aandacht voor nostalgie van veel langer geleden met o.a. kinderen in klederdracht.

 • Deel 8 Oud Huizen in beeld - Havenstraat

  Deel 8: Omgeving Havenstraat

  Na onze uitgave over de Oude Haven was nog lang niet alles gezegd en getoond van het havengebied. We lieten destijds al min of meer doorschemeren dat er wellicht nog een vervolg zou komen. Er werd eerst een sprongetje zijwaarts gemaakt en vervolgens een pas vooruit. Maar met de uitgave Oud Huizen in beeld - Omgeving Havenstraat doen we weer een stapje terug. Uiteraard in de goede zin des woords.

 • Deel 9 Oud Huizen in beeld - Nieuwe Kerk

  Deel 9: Omgeving Nieuwe Kerk

  De akkers op de Huizer Eng hebben plaats gemaakt voor een tweede kerk in het dorp, met rondom woningen, een “oudeliedentehuis”, winkels en bedrijven. Met name het hoofdstuk over de Wijgert Kooijbuurt bevat unieke foto’s. Huizere minsen en buitenluiers zullen als vanouds verrast worden door leuke en nostalgische tafereeltjes van vroeger, met mensen, gebeurtenissen en straatbeelden die bij sommigen herkenning oproepen en anderen doen glimlachen om “die goede oude tijd”.

 • Deel 10 Oud Huizen in beeld - Oude Raadhuisplein

  Deel 10: Omgeving Oude Raadhuisplein

  Een mijlpaal is bereikt… deel 10 van Oud Huizen in beeld ligt voor u. Wat een feest om weer een deel aan de serie toe te voegen. We begonnen met Omgeving Lindenlaan, in dit deel komen we daarop terug. Centraal staat de Omgeving Oude Raadhuisplein. Het hart van Huizen, zoals de winkeliersvereniging zichzelf heeft bestempeld. En waar het hart is, daar is leven. In het verleden, maar ook in de huidige tijd, bruist het van activiteiten. Veel is vastgelegd op de gevoelige plaat.

J. Bout & Zonen