Deel 3: Omgeving Molenberg

 

Oud Huizen deel 3: Omgeving Molenberg

Voorwoord

Nooit verwacht en nu toch verschenen: het derde deel van Oud Huizen in beeld. We hadden natuurlijk wel gehoopt dat het succes van het tweede boek het eerste deel zou evenaren, maar het bleef afwachten of Omgeving Oude Kerk net zo enthousiast ontvangen zou worden als Omgeving Lindenlaan. En dat bleek boven verwachting het geval. Huizers, maar ook buitenminsen, genieten van de nostalgische foto’s met herkenbare plekjes en minsen van vroger. Ook de erbij vermelde wetenswaardigheden worden gewaardeerd, evenals de verzorgde vormgeving. Je komt de boeken dan ook overal tegen. Opengeslagen op de koffietafel, keurig in de boekenkast, in de wachtruimte van de bank en zelfs op de leestafel bij de visboer en opticien.

Tijdens de presentatie van Omgeving Oude Kerk op de Huizerdag vorig jaar, ging ook Omgeving Lindenlaan nog grif over de toonbank. Dit deel is inmiddels uitverkocht. Het tweede boek is nog verkrijgbaar, maar heeft ondertussen al wel in honderden huishoudens en bedrijven een plekje gekregen. Dat gaf ons enthousiasme om aan deel drie te beginnen. Want er zijn nog heel veel mooie en historische foto’s die het waard zijn in boekvorm uitgegeven te worden.

Ook voor Oud Huizen in beeld - Omgeving Molenberg is een keuze gemaakt uit onze veelgeprezen fotoserie, die wekelijks in de Huizer Courant heeft gestaan. In verschillende rubrieken wordt de omgeving rond de Huizer molen in beeld gebracht. Spelende kinderen, buurttafereeltjes, karakteristieke gevels, ludieke plekjes, bekende en onbekende mensen…, ze komen allemaal aan bod. Bijzonder zijn de foto’s van Huizere minsies buiten ’t darp, met o.a. een Huizer muts in de Zwitserse Alpen. Opnieuw is een waardevol kijkboek ontstaan, dat de historie van Huizen levend houdt.

Huizen, september 2012

 

Omgeving Molenberg kost € 34,- en is verkrijgbaar bij Drukkerij Bout aan de Ceintuurbaan 32-34 of hier te bestellen. Bij aanschaf van drie of meer boeken geldt een verkoopprijs van € 29,- per stuk. 

J. Bout & Zonen