Deel 10: Omgeving Oude Raadhuisplein

Oud Huizen deel 10: Omgeving Oude RaadhuispleinVoorwoord

Een mijlpaal is bereikt… deel 10 van Oud Huizen in beeld ligt voor u. Wat een feest om weer een deel aan de serie toe te voegen. We begonnen met Omgeving Lindenlaan, in dit deel komen we daarop terug. Centraal staat de Omgeving Oude Raadhuisplein. Het hart van Huizen, zoals de winkeliersvereniging zichzelf heeft bestempeld. En waar het hart is, daar is leven. In het verleden, maar ook in de huidige tijd, bruist het van activiteiten. Veel is vastgelegd op de gevoelige plaat.

Uit de grote hoeveelheid fotomateriaal was het moeilijk kiezen. We mogen met trots dit deel aan u voorleggen.

Geniet… laat het verleden leven in het heden.

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Een bekend spreekwoord waar veel mensen het mee eens zullen zijn. Oud Huizen in beeld is een boekenserie met beeldmateriaal over de geschiedenis van Huizen. In deze boekenserie is de rode draad telkens een omgeving in Huizen. Zo werden achtereenvolgens behandeld de omgevingen: Lindenlaan, Oude Kerk, Molenberg, Naarderstraat, Oude Haven, Zenderwijk, Oostermeent, Havenstraat en Nieuwe Kerk.

 

In de afgelopen jaren werd in september op de Huizerdag een ‘nieuwe omgeving’ Oud Huizen in beeld gepresenteerd. Door de uitbraak van het coronavirus in 2020 werd afgezien van een Huizerdag. Nu twee jaar later hebben we als uitgever besloten toch met het tiende deel van Oud Huizen in beeld te komen. Dit keer de Omgeving Oude Raadhuisplein.

Het beeldmateriaal van deze uitgave en de eraan voorafgaande delen, werd in de afgelopen vijftien jaar verzameld door in de Huizer Courant een rubriek ‘Oud Huizen in beeld’ te beginnen. Op 20 december 2018 kopte de Huizer Courant: ’t is ovvëleupen 1913-2018. De Huizer Courant en dus ook de serie ‘Oud Huizen in beeld’ kwamen te vervallen. Door de grote hoeveelheid aangeleverde foto’s was het voor ons niet moeilijk om een nieuw deel aan de reeks toe te voegen.

In deze uitgave, letterlijk het ‘Hart van Huizen’, komen veel winkels naar voren. Mede namens de enthousiaste reacties van de vele ‘oud’ winkeliers of familie van hen, is het voor ons mogelijk geworden uniek fotomateriaal ter beschikking te krijgen. Daar zijn we hen zeer erkentelijk voor.

Aan de serie Oud Huizen in beeld is weer een mooi kijkboek toegevoegd, voor Huizere minsen en buiteminsen. Om weer even te genieten van al die plekjes, straten, gebouwen, winkels, evenementen en minsen van vroger.

De uitgever

Huizer Havendag, juni 2022

Omgeving Oude Raadhuisplein kost € 34,- en is verkrijgbaar bij Drukkerij Bout aan de Ceintuurbaan 32-34 of hier te bestellen. Bij aanschaf van drie of meer boeken geldt een verkoopprijs van € 29,- per stuk. 

 

J. Bout & Zonen